Bakkerij Blankendaal

Bakkerij Blankendaal, waar bakken nog een ambacht is...

onze historie

In 1954 begonnen Kees en Truus Blankendaal een bakkerij in Hippolytushoef op het eiland Wieringen.Het assortiment bestond in die dagen uit wit- en bruinbrood en voor het weekend wat kleinbrood en rozijnenbrood.

Na twee jaar vertrokken zij naar Amsterdam,waar zij in de Derde Oosterparkstraat met hard werken een bloeiende bakkerij opbouwden.In de jaren zestig werd het assortiment enorm uitgebreid,er was meer geld in Nederland om te besteden en de mensen gingen naar het buitenland op vakantie en maakten daar kennis met buitenlandse eetgewoonten.Het was de tijd van de opkomst van het stokbrood,de croissant enz.Ook werden de mensen zich bewuster van wat zij aten,het volkorenbrood in al zijn variëteiten kwam in zwang.


In 1979 werd de bakkerij voortgezet in Oosthuizen en vijf jaar later werd de zaak uitgebreid naar Hoorn.Hier voegden zich vele streekproducten toe aan het assortiment zoals Hoornse Broeders,Westfriese Krentenmik en de Abraham of Sarah voor een vijftigjarige.Ook het meergranenbrood kwam sterk in opmars,waarbij wij er altijd naar streefden hierin onderscheidend en gevarieerd te zijn.

In 1995 werd weer besloten Noord – Holland te verruilen voor Amsterdam.Daar wordt thans gebakken door de zoon en kleinzoons van de oprichter Kees Blankendaal,terwijl de schoondochter in de winkel voor een prettige sfeer zorgt.Wij combineren nu een assortiment van de producten van vroeger met de producten die u thans van een moderne bakker mag verwachten.Heel veel broodsoorten worden nog volledig met de hand gemaakt.Daarnaast maken wij gebruik van een moderne remrijstkast.Dat houdt in dat deegstukken  

’s middags gekneed en gevormd worden en de volgende ochtend vers afgebakken kunnen worden.Dat voorkomt veel uren nachtarbeid.Hierdoor kunnen wij een ongekend groot en gevarieerd aantal producten aanbieden.En dat wordt door onze klanten zeer gewaardeerd wat voor ons weer een bron van inspiratie is.