Bakkerij Blankendaal

Bakkerij Blankendaal, waar bakken nog een ambacht is...

Bij ons in Zuid...

Juf mama

Geplaatst op 23 maart, 2020 om 10:30

Juf mama

 

Een moeder, halverwege de dertig, kwam in de winkel met haar dochtertje van een jaar of acht. De moeder bestelde twee speltbroodjes en terwijl ik die sneed, hoorde ik het dochtertje vragen om een chocolademuffin. ‘Dat mag wel, maar dan mag je hem pas opeten na het schoolwerk,’ antwoordde haar moeder. Het meisje knikte verheugd. Haar moeder wendde zich tot mij, ‘Het is wel een heel gedoe, dat lesgeven, maar ja het moet nu eenmaal.’ Ik knikte, ‘Het is nu eenmaal niet anders, alles staat nu een beetje op zijn kop.’ ‘Ik probeer om er zoveel mogelijk structuur in te brengen, eerst samen ontbijten, dan twee uurtjes les dan een pauze, dan de lunch, daarna gaan we samen boodschappen doen en dan weer twee uurtjes les. Maar ja, het is soms best wel lastig.’ ‘Nou ik vind dat je het zo mooi oplost, want het is inderdaad heel belangrijk dat die kinderen structuur vasthouden, dat hebben ze juist nu nodig.’ De moeder lachte, ‘Wanneer ik les geef noemt ze mij juf mama. En zodra de les afgelopen is ben ik weer gewoon mama. En het gekke is dat ze dat gewoon uit zichzelf al doet, ik heb het maar een keer hoeven zeggen en ze pikt het op alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.’ Ik lachte ook, ‘Zo zie je maar weer hoe flexibel kinderen zijn, ze passen zich zo makkelijk aan bij veranderende omstandigheden. Daar kunnen wij nog wat van leren.’ Ik richtte me tot het meisje, ‘Hoe is het, heb je een beetje lieve juf?’ Het meisje knikte heftig, ‘Op school heb ik juf Maya en juf Jose en thuis heb ik juf mama.’ ‘En wie is nou de liefste?,’ vroeg ik. Het meisje keek even onderzoekend naar haar moeder, ‘Juf mama,’ zei ze toen beslist.

 

Categorie├źn: Geen

Plaats een reactie

Oeps!

Oops, you forgot something.

Oeps!

De woorden die je hebt ingetypt komen niet overeen met de opgegeven tekst. Probeer het nogmaals.

0 reacties